News

“Tirana Gate- 2020” – Edicioni VI

Rikthehet Festivali Letrar – të rinjtë i cili kanë sjellë punimet e tyre në prozë, poezi, ese me temë

“Shpirti i një kryeqyteti që ndryshon”

Ceremonia finale e Festivali Letrar për të Rinj “Tirana Gate- 2020” – Edicioni VI u mbajt me datë 12 qershor 2020. Ajo sponsorizohej nga Instituti i Librit dhe i Promocionit dje Bashkija e Tiranes, me Prezencën e kryebashkiakut Erion Veliaj.

Çmimet ndaheshin ne 3 kategori: ese, prozë dhe poezi ku në secilën kategoritë ishtin 3 çmime.

Vendet i parë u kurorëzua me kupen e Festivalit te Letërsië, në rang të gjimnazeve të Tiranës.

Fituese e vendit të parë në poezi ishte dhe nxënësja e New York High School, Sara Hidri, nxënëse e klasës së X.

Ajo u paraqit me nje poezi dhe video te realizuar dhe lexuar nga vetë ajo në kushtet e pandemisë.

Leave a comment