News

Ekspozita në ambientet e Kryeministrisë

Ekspozita në ambientet e Kryeministrisë, ftoi nxënësit e New York High School për të vizituar thesare të Bibliotekës Kombëtare e cila ka nxjerrë nga fondi i librave të rrallë 800 ekzemplarë, ku shumë prej tyre datojnë pas shekullit të 16-të dhe një pjesë e vogël në fillimet e shekullit të 20-të.
 
Si rrallëherë, kjo ekspozitë zgjoi tek nxënësit vlerësimin mbi figura të autorëve të letërsisë së vjetër shqipe, të Rilindjes Kombëtare, të figurës së heroit kombëtar, e mbi të gjitha dëshirën për të njohur edhe më shumë mbi rrugëtimin e botimeve shqip apo botimeve për shqiptarët. Një përvojë për t’u mbajtur mend gjatë…

Leave a comment