News

Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave

Shkolla e Mesme e Nju Jorkut gjithmonë do ta mbështesë këtë fushatë duke qenë një shembull që merr drejtimin në Luftimin e Dhunës me Bazë Gjinore. NYHS është vendosur si një institucion akademik privat, kontributi i përgjithshëm i të cilit në shoqëri spikat në shumë aspekte, jo vetëm i kufizuar në fushën e arsimit. Filozofia e saj e krijimit dhe nxitjes së qytetarëve të përgjegjshëm, të mirë-arsimuar dhe aktiv, si dhe udhëheqësit e së nesërmes, bazohet në parimet e integritetit, meritokracisë dhe sjelljeve etike.

Nga 25 Nëntori (Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave) deri më 10 Dhjetor (Dita e të Drejtave të Njeriut) do të zhvillohet një fushatë nga Gratë e Kombeve të Bashkuara në të gjithë botën. 16 Ditët e Aktivizmit kundër Dhunës me Bazë Gjinore është një fushatë ndërkombëtare. Ne kemi qenë të ftuar nga UN Women për të bashkëpunuar në këtë fushatë dhe për të rritur ndërgjegjësimin për këtë pandemi duke krijuar një version portokalli të logos NYHS, Vendoseni atë si foton e profilit tonë (faqe zyrtare) nga 25 nëntor (e mërkurë) deri më 10 dhjetor 2020, Share atë në Facebook / Instagram / Twitter duke filluar nga 25 nëntori me një mesazh të dedikuar duke përdorur #orangetheworld. Dhuna ndaj grave dhe vajzave është endemike për të gjitha shoqëritë, dhe ajo merr forma të ndryshme, si fizike ashtu edhe psikologjike.

Përgjegjësia: Në kuadër të fushatës së Grave të KB “Dita Ndërkombëtare për Eliminimin e Dhunës ndaj Grave”, ngjyra e logos së NYHS  do të ndryshojë në një version portokalli nga 25 nëntor deri më 10 dhjetor.

 

Leave a comment