MËSIMI ONLINE

book
“Unë dhe poezia”, klasa e X

Disa vargje për dëshirat, dashurinë, ëndrrat, ekzistencën njerëzore… Në projektin me temë “Unë dhe Poezia”, nxënësit e vitit të parë: Adana Coka, Greis Morina, Nikolla Pusha, Emilia Gashi, Endri Gjoni e Bjorn Arapi, ofrojnë shijet e tyre letrare. Me vargjet e Gëtes, Pushkinit, Rembosë, Rilkes, Dikinsonit, etj., krijohet tabloja e plotë e shpirtit njerëzor…. Shijoni […]

Black microphone in conference room
‘Persuasive Speech’

👩‍🏫 Another special project is done! Nxënësit e klases X3, në prezantimet e tyre të një ‘Persuasive Speech’ për lëndën e “Public Speaking”, kanë trajtuar tema nga më interesantet dhe kanë zhvilluar aftesitë e tyre të të folurit në publik, duke përdorur njohuritë e marra në lenden e “Public Speaking”. 👩‍🏫👩‍💻👨‍💻📚💻📖

96731256_1514852358674433_7194797470432362496_n
“Biologjia dhe teknikat korneale”

“Going viral”: Qelizat e syrit si një rrugë e mundshme e hyrjes së SARS-cov-2, “Biologjia dhe teknikat korneale” Ishte pikerisht kjo tema e seminarit të organizuar nga Prof.As.Valbona Aliko ku e ftuar ishte Profesor Majlinda Lako(Armstrong) Instituti i Gjenetikës Humane, Universiteti Newcastle, UK. Në këtë seminar morën pjesë profesor me emër të Fakultetit të Shkencave […]

96727372_1511859395640396_3916456788890746880_n
Minecraft Education Edition

Karantinimi na ndau fizikisht por jo nga dashuria për dijen! Qëllimi ynë kryesor është edukimi i fëmijëve tanë. Një nxënës i mirëarsimuar, i plotësuar me gjithë dijet e nevojshme, si dhe shoqëruar me argëtim e aktivitete të ndryshme, i ndihmon ata ta shijojnë gjithë procesin e dijes! Për këtë, stafi ynë i mësuesve është përditësuar […]

denada
Takimi online me Znj. Denata Toçe.

Në gjimnazin “New York High School” tradita e aktiviteteve me të ftuarit, vazhdon edhe online.Për të mbështetur dhe motivuar nxënësit tanë në këtë situatë të vështirë, për të rritur sigurinë dhe për të përballuar sa më mirë stresin psikologjik u organizua takimi në platformën Zoom me psikologen e njohur Znj. Denata Toçe.Në këtë aktivitet ishin […]

Capture
UNË DHE POEZIA

Një buqetë vargjesh nga nxënësit e klasave të dhjeta.Interpretojnë:Emi Kutali – “Letër nënës” nga (Sergei Yesenin).Endri Mucaj – “Letër” nga (Dritëro Agolli).Hera Celibashi – “Mëmëdheu” nga (Cajupi).Erma Mici – “Ekstaza Pranverore” nga (Migjeni).Irakli Avdulaj – “Vjeshta” nga (Mjeda).Megi Brahja – “Dimri” nga (Ismail Kadare).Sepse poezia flet me gjuhën e shpirtit…