Universiteti New York Tirana
Universiteti i New York Tirana është një institucion privat i akredituar i arsimit të lartë në Tiranë, Shqipëri. Inauguruar në shtator të vitit 2002, është universiteti i parë privat në vend. UNYT ofron diploma bachelor të dhëna nga University of New York's Empire State College dhe programeve të studimit nëpërmjet rrjetit të Mësimit SUNY

Që nga shtatori 2004, UNYT, në bashkëpunim me Institut Universitaire Kurt Bösch në Sion, Zvicër dhe Universitetin e Sunderlandit, ofron një Program Master të Administrimit të Biznesit. Që nga qershori i vitit 2004, UNYT është bërë profesor i provimeve ndërkombëtare.

unyt