Evente

24993527_874531869373155_1739167391789833014_n
Festojme se bashku, 28 dhe 29 Nentorin…

Festojme se bashku, 28 dhe 29 Nentorin… Dita e Shpalljes se Pavaresise dhe Dita e Clirimit, na bejne krenare… Nje aktivitet me interpretime poezish, kenge e valle, u pergatit nga nxenesit tane, ne mjediset e shkolles… Sepse ne jemi Qytetare te Kombit dhe te Botes…

DSCF1678
Thank You Professor Miluka!

Per te diskutuar me maturantet kesaj here si te ftuar kishim profesoreshen e UNYT Juna Miluka, aktualisht Dekane e Ekonomikut dhe Biznesit ne kete universitet. Me nje pervoje te gjate pune ne kete fushe, me pasionin dhe dashurine qe e karakterizon ne punen e saj si pedagoge, ajo u shpjegoi maturanteve mbi perparesite e studimit […]

24796801_872643939561948_4621855454553742889_n
Think Global & Act Local!

c Me rastin e Dites Boterore te luftes kunder Hiv/Aids nxenesit e klasave 10, 11 moren pjese ne nje aktivitet ku ata vete trajtuan te dhena mbi problematiken e ketij infeksioni, statistikat boterore dhe ne vendin tone, progresin e shenuar ne parandalim dhe trajtim, si dhe video mbi mekanizmin e infektimit, simptomat dhe fazat e […]

489E4C31-CCFF-4CC9-8580-7D43210F4F6F
Heroi yne kombetar: SKENDERBEU

Per te na folur mbi figuren dhe rolin e tij ne historine e Shqiperise, vjen ne shkollen tone pedagogia e Universitetit te Durresit znj. Manjola Xhaferraj… Ne nje bisede te ngrohte me nxenesit, u ndoq nje leksion i hapur mbi: marredheniet e Skenderbeut me Evropen, perplasjet me Porten e Larte dhe padyshim perpjekjes madhore te […]

9642FDEB-13AA-424C-BA34-8B904C181A5A
Te jetojme me paster!

Ne kuadrin e Dites Kombetare te Pastrimit te shpallur nga MAS, nxenesit tane organizuan nje fushate pastrimi ne mjediset perreth shkolles… Te drejtuar nga mesuesit e edukimit fizik, ata u perpoqen t’i rikthenin pastertine e hijeshine natyrale, pllajes se Dajtit ku eshte vendosur New York High School… Sepse ne kemi fatin qe te jetojme 7 […]

23843608_864137387079270_5275133162815263081_n
PANAIRI I LIBRIT 2017

Ndonëse ne jemi gjithmonë mes librave çdo eveniment që lidhet me librin ne na tërheq dhe bëhemi pjesë e tij. Një pjesëmarrje e gjerë e mësuesve  dhe   nxënësve  në Panairin e Librit 2017. Mes stendave përveç librave që kemi çdo ditë nëpër duar, u njohëm me shumë tituj të rinj jo vetëm në letërsinë artistike, por dhe […]

Miresevini

welPresTë dashur Prindër,

Mirësevini në Shkollën e Mesme “New York High School” në Tiranë. Nisur nga eksperienca 12-vjeçare që kemi në arsimin e lartë, duke ofruar cilësi të shkëlqyer në edukim, dhe gjithashtu nisur nga rrjeti i gjerë i Universiteteve në SHBA dhe Evropë diplomat e të cilëve i përfitojnë studentët tanë, Universiteti i New Yorkut në Tiranë vendos të krijojë një shkollë të mesme themeluar me të njëjtat parime cilësie, ndërkombëtarizimi dhe angazhimi për mundësi të barabarta.

Misioni ynë është që të sigurojmë një mjedis mbështetës, frymëzues dhe liberal ku çdo nxënës përmbush potencialin e tij unik brenda një kurrikule të gjerë dhe të balancuar. Përsosmëria akademike e nxënësve tanë, mësimi me cilësi të lartë i ofruar nga ekspertë dhe mësues të përkushtuar, shumë prej të cilëve janë profesorë të Universitetit të New York-ut Tiranë, dhe angazhimi për vlerat etike, barazisë dhe respektit për të tjerët formojnë themelin e filozofisë tonë.

Me një program të plotë, të formuar sipas vlerave të një Diplome Ndërkombëtare (International Baccalaureate) Shkolla e Mesme “New York High School” ka për qëllim nxitjen e pasionit për të mësuar, dhe përgatitjen e nxënësve tanë për arsimin e lartë dhe karrierën e tyre brenda dhe jashtë vendit.

Në shkollën e mesme “New York High School” ne besojmë se motoja jonë “Ne ekzistojmë për studentët tanë” përforcon karakterin tonë. Angazhimi ynë për të siguruar fëmijët tuaj me mundësi të shumta për tu zhvilluar moralisht, intelektualisht, dhe shoqërisht përbën praktikën tonë.

Presim me padurim ti urojmë mirëseardhjen fëmijëve tuaj në vitin e ri akademik.

Elias Foutsis

President

.